Az elmúlt napokban fejeztem be egy újabb Pamkutya feldolgozást és miközben a csapból is folyó Despacito zenéjét ültettem át magyar köntösbe, megfogalmazódott bennem pár mélyről előbuggyanó kérdés, ami mindig is foglalkoztatott. Most végre lehetőségem adódott, hogy ezeket a fontos kérdéseket fel is tegyem Bélának és Pistának. El is kezdtem hát a legfontosabbal:

Több éve tesztek fel különböző videókat a Youtube csatornátokra, amelyekben mindig ugyanabban a ruhában vagytok. Nem tudom, hogy előre terveztetek-e vagy sem, de hány szett van nektek ezekből az öltözékekből? Magamból kiindulva, volt egy szuper szőrös, selymes pólóm évekkel ezelőtt, és azóta vadászok egy ugyanolyanra, de nem találok sehol. Ti hogyan pótoljátok a ruhaszettet?

Ez ugye most egy furcsán időzített kérdés, mivel épp mostanában vettük le a kabátokat először, előtte mindig ugyanazokat hordtuk. Egy darab volt belőlük, és csodáljuk, hogy eddig kibírták, mert nem kíméltük őket. Úsztunk bennük, estünk, vagy épp ami az adott videóhoz kellett, de elég jól kibírták. A végére már össze is voltak firkálva a PlayIT-es dedikálások miatt, úgyhogy elég rosszul néztek ki, és nem tudtuk szerezni belőlük újat, pedig megpróbáltuk.

Az első videóitok még nem igazán zenei paródiák voltak, hogyan indult ez az egész?

Pista kezdett el videókat feltölteni, mert nagyon tetszett neki a korát megelőző FreddyD csatornája, ami talán az első rendszeres magyar csatorna volt. Ekkor készültek az első Pam-os részek, amik egyébként néha tényleg viccesre sikerültek. Amikor láttam, hogy van erre közönség, akkor én is beszálltam, és elkezdtünk együtt videózni. Az első paródia ötlete nem tudjuk honnan jött, de őrült sikeres lett, valószínűleg emiatt is folytattuk ezt az irányt.

A kutyátok fontos szereplő a videóitok egy részében, de mostanában nem nagyon látni őt a rivaldafényben. Mi ennek az oka?

Több oka is van, egyrészt egy kutyával nagyon nehéz forgatni. Sosem csinálja azt, amit kellene, Pam elég öntörvényű kutya. Másrészt a legtöbb poént kihoztuk a dologból, ismételni magunkat meg nem szeretjük. Mi is nagyon szeretjük ezeket a részeket, de úgy érezzük egy csatornának néha fejlődnie és továbblépnie tudni kell.

Egyébként a Béla és Pista a valódi nevetek?

Nem feltétlenül, de erről nem nyilatkozhatunk! :)

Béla, te a paródiákban mindig egy kicsit esetlenül, hamiskásan énekelsz. Tudsz rendesen is énekelni, és inkább rájátszol erre, vagy az énekesi képességeid körülbelül azt a szintet hozzák ami a videóitokban is hallható?

Nem játszom rá, ez a szint jelenleg a maximum, de tervezek újra énektanárhoz járni, ami szerintem érezhető javulást hozott kb 2 éve. Úgy gondolom vele tudnék még fejlődni, de egyébként nem célom, hogy profi énekes legyek, de azt hiszem ez még nem fenyeget. :)

Mára ez a hangzás a védjegyetekké vált, és tudatos, de az első időkben nem akartatok ezen változtatni?

Félig tudatos, de azért az sem lenne baj, ha jobb lenne a hangunk. A célunk, hogy ne legyen zavaróan rossz a hang, ez nekünk már elég.

Ha összeszámolom hány ötmillió feletti nézőszám látható a csatornátok videói között, a hétköznapi ember azt gondolhatja, hogy ez szuperül megérheti nektek anyagilag is. A Google csak úgy ontja felétek a reklámbevétel egy részét. Mennyi az igazság ebben az állításban?

Sajnos Magyarországon a youtube reklámbevétel nagyon alacsony, ráadásul hosszútávon csökkenőben van. Emiatt nem tudnánk megélni a youtube bevételből, főleg, mert ugye ketten vagyunk. Szerencsére azért rengeteg egyéb lehetőség jön ezen keresztül, úgyhogy nem panaszkodunk, mert azokkal élve mégis tudjuk ezt csinálni úgy, hogy nem kell elmennünk dolgozni.

Ha ez a fajta bevételkeresés nem igazán alkalmas a gondtalan megélhetésre, akkor mi az amiből vissza tudjátok termelni azt a pénzt, energiát amit a videókba öltök?

Olyan videók készítése amelyikben cégek, márkák is megjelennek, rendezvényeken való megjelenés, póló és egyéb eladás. Emellett járhatnánk fellépni is, de az nem a mi világunk.

Van rá valami lehetőség, hogy azt amit csináltok, főállásban műveljétek?

Igen, jelenleg ez a főállásunk, most, hogy Pista befejezte az egyetemet 3 hónapja.

A közönség hozzászokott, hogy feldolgozásos paródiát csináltok, de tervezitek, hogy saját dalt is előadjatok, vagy ez kiesik a jelenlegi világotokból?

Van már két saját dalunk, és tervezünk is még! Nem lesznek komoly dalok azok sem, emiatt nem kell aggódni :)

Jelenleg mivel foglalkoztok amikor éppen nem paródiákat készítetek?

Pamkutya Kalandokat készítünk :)

Nagyjából vágom, hogy egy klip elkészítése egyáltalán nem az a laza teadélután, de azért biztosan akadt olyan forgatás ahol szakadtatok a röhögéstől, vagy, volt egy olyan momentuma, ami örökre beleégett a retinátokba. Mi volt ez?

Rengeteg emlékezetes pillanat van, de a legjobban talán az Apuveddmeg paródia forgatását élveztük, mert annyira jó érzés volt szinte profi stábként dolgozni, totál úgy éreztük magunkat, mint Hollywoodban. De azért izgultunk is nagyon.

A videóitokat nagyon sokan megnézik, de ezáltal becsúszhat néha egy-két troll hozzászólása a kommentek alá. Ilyen szempontból szerencsések vagytok és elkerül a céltábla effektus?

Nagyon szerencsések vagyunk, szinte 0 troll talál meg minket, a kommentekből is iszonyat ritkán kell törölnünk.

A szemüveg, ruha, sapka jól takarja az arcotokat, volt már rá példa, hogy mégis felismert valaki titeket a hétköznapi életben?

Igen, hangról felismernek minket, talán egyre többen, de eddig mindig jó élmény volt ez, nagyon rendesek azok, akikkel így találkozunk.

Végezetül: Tudjátok már, mi lesz a következő paródia, vagy kivárjátok egy sláger megjelenését és akkor döntitek el?

Van 1-2 tipp, de biztosat még nem tudunk mondani. :)

További cikkek

Comment Form is loading comments...